Szinhaz uj logo 1

A Pesti Művész Színház (Fogi Színház) bemutatása

A Pesti Művész Színház (Fogi Színház) 2002-ben, kulturális és egyéb, köztük környezetvédelmi értékek terjesztése céljával alapított színházi „nem állandó” társulat, amely „kőszínház” nélkül, évente kb. 240 gyermekelőadást, továbbá több tucat felnőtt színházi előadást tart országszerte.

Gyermekszínház odafigyel arra, hogy nézőközönségét kedvezményes áron juttassa színházi élményhez az ország különböző pontjain. A színház fontosnak tartja, hogy olyan gyermekek is gazdag kulturális programhoz juthassanak, amelyre egyébként nem lenne lehetőségük.

A Pesti Művész Színházat Fogarassy András színművész alapította, az elmúlt közel tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el társulatával a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, városi színházakba, falvakba.

A repertoáron szerepel többek között a gyerekek számára: a Csengő bongó királyság, Pán Péter, a Süsü, a sárkány, a Hófehérke meg a törpék, a Minden egér szereti a sajtot, a Dr. Bubó, a Micimackó meséi és a környezettudatosságot hirdető: Kukamese című darab.

Felnőtt darabjai között elsősorban vígjátékokat, bohózatokat és operetteket találunk, például a sokak által kedvelt Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, egy interaktív színházi előadás: a Meghívás egy gyilkos vacsorára című játék, az Elvámolt nászéjszaka, A szerelmes nagykövet, a Négy férfi gatyában és így tovább. A 2016-17. színházi évadban újdonságuk a Balek(A Hülyéje) című bohózat, illetve a Cirkuszhercegnő című operett.

 

Egy kis visszatekintés: