Tisztelt Intézményvezető! Kedves Szervezők!

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Mártírok és a Petőfi-játék ifjúsági előadásainkat, melyeket történelmi ünnepekhez, rendhagyó irodalom órákhoz, is ajánlunk, emellett nagyszerű ifijusági musicalak!

Az előadások ismertetőjét, szereposztását a csatolt mellékletben olvashatják.

Bízunk benne, hogy érdekesnek találják a darabokat és hamarosan együttműködhetünk Önökkel!

Sikeres, egészséges színházi évadot kívánunk!

Üdvözlettel: 

Fogarassy András igazgató

***

 

Eszeveszett primadonnák.

Az ATV-beszélget a Pesti Művész Színház új bemutatójáról  a két főszereplő Csengeri Attila és Egyházi Géza 

 

***

 

 

Premier május 26-án a Pesti Művész Színházban

Zerkovitz Béla- Szilágyi László

A CSÓKOS ASSZONY

operett két felvonásban

Bemutató: 2018. május 26.-án a Váci Dunakanyar Színházban

Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék, és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi. Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett, és meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka nem fogadja el a meghívást. Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre. Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik, és elrohan a Nagytemplom utcából... a Bajza utcába...

Tervezett szereposztás:

Báró Tarpataky:     VIRÁGH JÓZSEF/EGYHÁZI GÉZA/KELEMEN CSABA
Pünkösdi Kató:      FOGARASSY BERNADETT
Dorozsmay Pista:  CSENGERI ATTILA/EGYHÁZI GÉZA
Ibolya Ede:            CZETŐ ROLAND/BODROGI ATTILA
Salvotore:              EGRI LÁSZLÓ
Hunyadiné:            ESZTERGÁLYOS CECÍLIA/SÁFÁR ANIKÓ
Rica Maca             TUNYOGI BERNADETT/CSEKE KATINKA
Kubanek, hentes:  HARSÁNYI GÁBOR/FARAGÓ ANDRÁS/FOGARASSY ANDRÁS

Karmester: Fekete Mária
Díszlet: Halász G. Péter
Jelmez: Berg Glória
Koreográfus: Szamosi Judit

Rendező: Halasi Imre

***

A Pesti Művész Színház nyári premier előadása!
Georges Feydeau:

AZ ASSZONY KÖRBEJÁR (Kézről kézre)
bohózat két felvonásban (160 perc szünettel)

plakát letöltése

A Pesti Művész Színház nemrég mutatta be a Csárdáskirálynő c. operettet, de már készül a következő, ugyancsak sikergyanús bemutatójára. Georges Feydeau: Az asszony körbejár (avagy Kézről kézre) c. bohózatát Pozsgai Zsolt rendezi.
Veszélyes szerkezet egy gramofon. Alcide Chanal éppen üzenetet rögzít vele, hogy távol élő húgának esküvői gratulációt küldjön, de bekapcsolva felejti a felvevőt. Így azt is visszahallgatja később, amint felesége megbeszéli az esti randevút gyerekkori barátjával, Émile Renauxval. Rajtaütés, rendőrség, ökölharc... Dominóként borulnak a házasságok, válnak Chanalék, Renauxék, kézről kézre járnak az asszonyok és nincs megállás, mert minden szerető unalmas zsarnokká válik, amint férj lesz belőle. Briliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől a házasság természetéről.
(Ady Endre megnézte a darabot Párizsban, és azt írta: E bolondos, könnyű darab felett a hangulatok tarka illatfelhői lengenek. Nevessenek, de egy helyütt a darabban szinte megható, nemes poézis strófái csöngenek. Merészen kacérkodik néha a legszivárványosabb filozófiával, sőt magával az irodalommal...” Egy évvel később Ady megnézte a darabot Budapesten is: „Feydeau úr, ez az elmés ember annyi intelligenciával még nem volt elmés, mint e darabjában. És micsoda őrületesen bolondos helyzetek és figurák. Szikrázott úgy, hogy a szikrák rózsacsokrokat rajzoltak. De azért nem volt ez egészen léha este. Feydeau könnyek között tréfált. "
Szereposztás:

Alcide Chanal: Szabó Sipos Barnabás

Francine, Chanal felesége:  Fogarassy Bernadett

Émile Renaux: Csengeri Attila

Sophie, Renaux felesége: Tunyogi Bernadett/Szabó Erika

Hubertin: Beleznay Endre

Rosie: Cseke Katinka

Lapige, kőműves; Auguste: Bodrogi Attila

Etienne: Borbáth Ottilia

Coustouillu: Pálfai Péter

Belgence: Jánosi Dávid

Díszlettervező: Berg Glória

Rendező: Pozsgai Zsolt

***

Premier a Pesti Művész Színházban

Kálmán Imre:

Csárdáskirálynő

Plakát letöltése pdf

A Csárdáskirálynő, Kálmán Imrének minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettje. Több mint 100 évvel ezelőtt mutatták be, de azóta a világ szinte minden pontján énekelték már az operett dallamait. A történet fő szerelmi szálában Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum primadonnájáért, de a társadalmi különbség elválasztja őket, a család ellenzi ezt a kapcsolatot, s mást jelöl ki a számára arának. Az eljegyzés mégis balul sül el, hiszen Stázi sem rajong a frigyért. Az igazi bonyodalmak csak ezután kezdődnek. A Csárdáskirálynő dallamai slágerei lettek, mint „A lányok, a lányok, a lányok angyalok...”, a „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád...”, vagy az „Álom, álom, édes álom...” A Pesti Művész Színház az utóbbi években több operettet vitt sikerrel színre, mint a Luxemburg grófja, a Mária főhadnagy, a Mágnás Miska, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő.
A Csárdáskirálynő bemutatója 2017. május 5-én, pénteken, 19 órakor volt, a Váci Dunakanyar Színházban  igazán népszerű, elismert művészekkel.

Szereplők:

Cecília hercegnő: Kalocsai Zsuzsa

Leopold Mária,Lippert-Weilersheim hercege: Harsányi Gábor
Edvin,a fiúk: Csengeri Attila
Vereczky Szilvia,sanzonett: Fogarassy Bernadett
Kaucsiánó Bonifác gróf: Czető Roland
Stázi,komtess: Tunyogi Bernadett
Kerekes Ferkó: Gyurity István
Miska Főpincér: Faragó András/Benkóczy Zoltán
Ferdinánd Főherceg: Benedek Gyula
Rohnsdorf tábornok: Egri László
Kis,közjegyző: Bodrogi Attila
Aloise Hübner báró: Pálfai Péter
Kálnoky Tasziló gróf: Bodrogi Attila
Lazarovics,földbortokos: Egri László
Valamint: Czető Ádám,Fritz Éva,Kelemen Ákos,Lengyel Eleonóra,Rádai Boglárka,Szarka Zsolt,Umbráth László,Vajai Flóra,Zsapka Nikolett
Koreográfus: Szamosi Judit
Jelmeztervező: Berg Glória
Díszlettervező: Halász G.Péter
Korepetítor: Bíró Attila

RENDEZŐ:Halasi Imre,Jászai díjas és Érdemes művész
Leo Stein és Béla Jenbach szövegének felhasználásával írta: Békeffy István és Kellér Dezső

A verseket írta: Gábor Andor és Innocent-Vincze Ernő

2017. április 24.

További információ: Fogarassy András, igazgató, tel.:06-20-934-1117,
P. Tóth Erzsébet - kommunikációs és kulturális menedzser, tel.: 06-20-420-3204,

e-mail: fogiszinhaz@gmail.com

***

Tisztelt Intézményvezető! Kedves Szervezők!

Szíves figyelmükbe/figyelmetekbe ajánljuk a Pesti Művész Színház felnőtt és Fogi Színház  gyermekszínházi előadásait.
Reméljük, a jövőben ismét együttműködhetünk Önökkel/Veletek!

Ízelítő a repertoárunkból:

Fogi Színház (Gyermekszínház):: Csengő-Bongó királyság, Minden egér szereti a sajtot, Nils Holgerson, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj, Pán Péter, A Futrinka utca lakói, Hófehérke meg a törpék, Dr. Bubó, Szaffi, Süsü, a várvédő, Kukamese c. meséket, Az oroszlánkirály meséje...
Pesti Művész Színház: A balek, Bolha a fülbe, Marica grófnő, Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép, Négy férfi gatyában, Egy csók és más semmi, Mágnás Miska, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Az elvámolt nászéjszaka, Az ördög nem alszik c. vígjátékokat, az Operett gálát, az Operettől a kabaréig c. kabaré és operett összeállítást, valamint az interaktív vacsoraszínházunkat Meghívás egy gyilkos vacsorára címmel.

2017 tavaszán új bemutatónk: Kálmán Imre: A csárdáskirálynő

***

 

Színházi előadások rangsora a 2015.évi nézőszámok alapján, műfajonként

Bolha a fulbe

Forrás: HVG

***

Új néven!

 Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház = Pesti Művész Színház

Szinhaz uj logo kozepes

Tisztelt Partnerünk, Kedves Intézményvezető, Szervező Kolléga!

A Fogi Színház–Budapesti Bulvárszínház 15 éves fennállása egy új fordulóponthoz érkezett. Megújulva, immáron új névvel: PESTI MŰVÉSZ SZÍNHÁZ néven folytatja a jövőben munkáját! Mindez az évről évre igényesebb, egyre bővülő fantasztikus repertoár és a népszerű, ismert színházi társulat sikeres munkájának az eredménye.

Amikor másfél évtizede Fogarassy András igazgató megálmodta a színházat, az igényes szórakoztatás vezérelte országon belül, illetve határainkon túl. Ez a mai napig nem változott. A színtársulat elsősorban gyermekeknek szóló darabokkal járta a kis- és nagy települések közművelődési színtereit, majd a csapathoz csatlakozott a korábbi Vidám Színpad társulata, így egészült ki budapesti Bulvárszínházzal a név és a repertoárba felkerültek a vígjátékok, komédiák, majd az operett előadások is. A hosszú évek során nehezen igazodtak el a szervező partnerek az elnevezések körül, ezért egy ideje a színház vezetése fontolóra vette a névváltást. Az előzmények tükrében az idén ősztől megszületett az új név: Pesti Művész Színház. Továbbra is folyamatosan műsoron lesznek a mesék, a bohózatok és a zenés előadások és a színtársulat sem változik.

Reméljük, a következő színházi évadban is velünk tartanak és immár új néven várják híreinket!

Köszönti Önöket és régi-új közönségét a Pesti Művész Színház!

Várjuk a szerkesztőségek jelentkezését továbbra is nagy szeretettel:

Fogarassy András, P. Tóth Erzsébet és Váradi Nóra

Új honlap címünk: www.pestimuveszszinhaz.hu

Új, átnevezett FB oldalunk: Pesti Művész Színház

 

Ízelítő a repertoárunkból:

Figyelmükbe ajánljuk meséink közül: Csengő-Bongó királyság, Minden egér szereti a sajtot, Nils Holgerson, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj, Pán Péter, A Futrinka utca lakói, Hófehérke meg a törpék, Dr. Bubó, Szaffi, Süsü, a várvédő, Kukamese c. meséket, Az oroszlánkirály meséje,

felnőtt nézőink számára javasoljuk: A balek, Bolha a fülbe, Marica grófnő, Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép, Négy férfi gatyában, Egy csók és más semmi, Mágnás Miska, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Az elvámolt nászéjszaka, Az ördög nem alszik c. vígjátékokat, az Operett gálát, az Operettől a kabaréig c. kabaré és operett összeállítást, valamint az interaktív vacsoraszínházunkat Meghívás egy gyilkos vacsorára címmel.

 

Új darabjainkról bővebben:

Kálmán Imre: A Cirkuszhercegnő c. operett két felvonásban.

Egy drága szempár, Trombita zeng és recseg a dob, Kálmán legszebb melódiái többek között a Cirkuszhercegnőből, az egyik legnépszerűbb operettjéből! Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ, mindebbe bepillantást enged a színház legújabb operettje.

Szereplők: Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/Pankotay Péter, Gyurity István, Harsányi Gábor/Bodrogi Attila, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Fodor Zsóka/Sáfár Anikó, Borbáth Ottília, Egri László, Zalay Lídia.

 

GEORGES FEYDEAU: A BALEK (A HÜLYÉJE) komédia két részben

Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Vatelin, aki rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, döbbenten tapasztalja, hogy az(t) egyik barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi, majd kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, miközben továbbra is léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát: ha a férje megcsalná. Ez esetben kész lenne felajánlkozni egyik széptevőjének. Potagnac és Rédillon mindenre hajlandók, csak hogy Lucienne félre nem érthető helyzetben találja Vatelint. Épp kapóra jön nekik, hogy Párizsban tartózkodik Maggy, akivel Vatelinnek volt egy futó kalandja Angilában.

Szereplők: Beleznay Endre, Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila, Oszter Alexandra, Harsányi Gábor, Hajnal János, Cseke Katinka, Várkonyi Andrea, ifj. Jászai László, Sáfár Anikó, Hoffmann Richárd, Lengyel Eleonóra.

Rendező: Pozsgai Zsolt.

Ízelítő:

***

 

Csengő-bongó királyság zenés mesejáték

Volt egy ország, messze innen, ahol mindenki énekelt. Volt egy ország, boldog ország, ahol egész nap daloltak a gyerekek. Daloltak a fák, a hegyek, dalolt az ég is. Dalolt a szél is... Ám egy napon a gonosz varázsló átkot bocsátott le rájuk. Elnémult a dal. Tilos volt az ének a Csengő-Bongó Királyságban. Némaságban, zene nélkül éltek az emberek. Zengő-Bongó Királyfi elindult, hogy megküzdjön a Rettenetes-Rettentővel. Az öreg Jós megjósolta, hogy csak akkor jár sikerrel, ha megtalálja a párját a sötét erdőben. Ezer veszély, szörnyetegek leselkedtek rá, de tudta, hogy az erdő közepén várja a párja. De várta ám a Rettentő is, varázzsal, haraggal! A királyfi meg ott állt egy szál karddal. Hogy mi történt ezután? Az kiderül a mesejáték végén!

Szereplők: Egri László, Budai Márton Zoltán/Balassa Levente, Lénárt László, Borbáth Ottilia/Szabó Zsuzsa, Pászti Viki/Czető Zsanett, Valu Rebeka, Pintér Dorina.

Írta és rendezte: Harsányi Gábor.

Budapest, 2016. szeptember 30.

Fogarassy András színigazgató

***

 A Cirkuszhercegnő 

premier a 90. évfordulón

img 9908Egy újabb operettel örvendeztette meg közönségét a fővárosi Fogi-Bulvárszínház. Január 29-én és 30-án mutatta be a társulat Kálmán Imre Cirkuszhercegnő c. operettjét a Váci Dunakanyar Színházban. A siker, csakúgy, mint a Marica grófnő, a Mágnás Miska, vagy a Piszkos Fred a kapitány c. zenés előadások esetében, most sem maradt el. A repertoár legújabb darabját ezúttal Pankotay Péter rendezte.

  Kálmán Imre (1882-1953) operettjét 90 évvel ezelőtt, 1926. november 24-én mutatták be a budapesti Király Színházban.
Az operettzene rajongói bizonyára ismerik az Egy drága szempár, a Trombita zeng és recseg a dob, a Kislány vigyázz c. Kálmán-melódiákat, melyek a Cirkuszhercegnőből valók. Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ, mindebbe bepillantást enged a Fogi-budapesti Bulvárszínház legújabb két felvonásos operettje.

"Máma itt, holnap ott, oly mindegy"... - énekli a darabban Miszter X, vagyis Csengeri Attila/Pankotay Péter..., mert az utazó társulat előadásai minden településen ugyanúgy a vidámságról, a szeretetről szólnak, s ma erre szomjazik a közönség. A publikum bizony hálás ezekért a darabokért. Nem véletlen az, hogy a Fogi-Bulvárszínház 15 éve töretlenül halad előre, a repertoáron lévő ötvennél is több darabja évente két-három új előadással bővül. Még az idén tervezik A balek c. komédiát Pozsgai Zsolt rendezésében.

A mostani premier, a Cirkuszhercegnő élő zenekari kísérettel, Bíró Attila vezetésével, Szamosi Judit koreográfiájával, Gloria Berg jelmezeivel, Halász G. Péter díszlettervezővel, Ruzicska László kreatív munkatárs ötleteivel, Pankotay Péter rendezésében került a színpadra.


Szereplők:

Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/Pankotay Péter, Gyurity István, Bodrogi Attila/Harsányi Gábor, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Fodor Zsóka/Sáfár Anikó, Borbáth Ottília, Egri László, Zalay Lídia.


Pankotay Péter rendező, a bemutató előtt a premiernek helyet adó Vácon, a Váci Napló újságírójának a következőket nyilatkozta a darab kapcsán:


"Sokan mondják, hogy az operett haldoklik, de mi bebizonyítjuk, hogy ez nem így van. Az operett ma is él, és szárnyal. A rendszerváltás előtt igyekeztek a műfajt propaganda célokra használni, túlzottan kigúnyolni a nemességet és a polgárságot. Én azt gondolom, ha újra visszahelyezzük a műfajt az őt megillető helyre, akkor kezd el igazán működni. Kálmán Imre színműveit nem véletlenül játsszák ma is, maradandó értékeket fogalmaznak meg. Alázattal kell velük foglalkozni. Mi arra törekszünk, hogy a mívességéből, a lelkiségéből minél többet átadjunk. A szerelem átszövi egész életünket. Nagyon fontos, hogy érzéseket közvetítsünk egymás felé az életben és a színházban egyaránt. Egy ilyen előadás, amellett hogy szórakoztat meg is érinti a nézőket. Elhiszik, hogy nem csak a színpadon, az életben is történhetnek csodák."

***

Tisztelt Intézményvezető! Kedves Szervező!

Fantasztikus darabokkal bővült színtársulatunk repertoárja  Januárban mutattuk be a Cirkuszhercegnő c. operettet, májusban A Csengő bongó királyság c. mesét és júliusban A balek (A hülyéje) c. komédiát, továbbá felújítottuk Az oroszlánkirály c. musicalünket is. Reméljük továbbra is együttműködő partnereink között üdvözölhetjük Önt!

15 éves fennállását ünnepelte idén a Fogi-budapesti Bulvárszínház. A társulat az elmúlt másfél évtized alatt mintegy 60 bemutatót tartott, közel 4000 előadást ért meg, kb. egymillió néző látta a színház darabjait, 120 alkotó munkáját dicséri a repertoár. Évente közel százezer néző szórakoztatásáról gondoskodunk. Tervezzük, szervezzük immár a következő tavaszi-nyári hónapokat. A Fogi-Bulvárszínház repertoárja további előadásokkal gazdagodott, de a bővülés folyamatos. Jelenleg 26 gyermek, illetve ifjúsági és 20 felnőtt darabunkból választhatnak.

2015-ben volt a premierje az Árgyélus királyfi és Tündér Ilona c. magyar népmesének, továbbá a Botrány az Operában c. komédiának Mikó István rendezésében, ismert sztárok felvonultatásával (köztük: Csengeri Attila, Straub Dezső, Beleznay Endre, Nyertes Zsuzsa).

Figyelmükbe ajánljuk még meséink közül:

Minden egér szereti a sajtot

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj

Nils Holgersson

Pán Péter

A kis hableány

A Futrinka utca lakói

Vuk

Micimackó

Hófehérke meg a törpék

Dr. Bubó

Szaffi

Süsü

Kukamese

Rigócsőr király c. meséket,

és végül de nem utolsó sorban a fantasztikusan felújított

Az oroszlánkirály meséje c. musicalt.


Felnőtt nézőink számára:

Csárdáskirálynő

Cirkuszhercegnő

A balek

Bolha a fülbe

Piszkos Fred a kapitány

Marica grófnő

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép

Randevú Párizsban

Négy férfi gatyában

Ki a hunyó, avagy Bubus

Egy csók és más semmi

Mágnás Miska

A szerelmes nagykövet

Az elvámolt nászéjszaka

Az ördög nem alszik c. vígjátékokat az

Operett gálát

Operettől a kabaréig c. kabaré és operett összeállítást,

a Tiszta kabaré piszkos jó poénokkal c. kabaréestet, valamint az interaktív vacsoraszínházunkat

Meghívás egy gyilkos vacsorára címmel.

 ***

Partnerek vagyunk bevételarányos előadás, kedvezményes bérletes előadássorozat együttműködésében is.

Előadás egyeztetése, megrendelése: ITT

  fogiszinhaz@gmail.com

P. Tóth Erzsébet, Váradi Nóra.

További kellemes színházi élményt! 

Fogarassy András

***

15 éves a budapesti Fogi-Bulvárszínház

 

 TÁJÉKOZTATÓ

 

A budapesti Fogi Színháza Egyesület – Fogi Színház, illetve később budapesti Bulvárszínház – 2000-ben meseelőadások színre vitele céljával jött létre. A névadó, az alapító: Fogarassy András színész egyik álma vált valóra, amikor létrehozta saját színházát. Tíz éve felnőtt előadások is születnek a színház berkeiben, így azóta Fogi-Bulvárszínházként ismerhetjük őket. A repertoáron a másfél évtizeddel ezelőtti négy-öt darab ma már a múlté, jelenleg 47 előadás (mese, felnőtt) közül választhatnak a befogadó intézmények. Az elmúlt 15 év alatt mintegy 60 bemutatót tartott a társulat, közel 4000 előadást ért meg, kb. egymillió néző látta a színház darabjait, 120 alkotó munkáját dicséri a repertoár. Az idén 15 éves fennállását ünneplő Fogi Színháza Egyesület-Fogi-Bulvárszínház évente közel százezer néző szórakoztatásáról gondoskodik. A magánszínház mintegy 80 külsős színészt foglalkoztat. A 15 éves évfordulót szeptember 18-án a VIII. kerületi Rákóczi Grillházban ünnepelték, ahol mintegy hatvan társulati tag volt jelen: alkotók, színészek, a színház művészeti vezetése, közreműködők, díszletezők.

Katt a képre!

IMG 0440

A Fogi Színház meseelőadásaival 15 éve működik határon innen és túl. Törekszik arra, hogy a népszerű történetek interpretálása mellett nagy arányban magyar szerzők műveit is bemutassa. Csukás István, Bálint Ágnes, Fekete István és még sokan mások szerepelnek a „szerzők” között, de a népmesék színre vitele (Nyakigláb, Árgyélus királyfi) is fontos szempont.
A Fogi Színház a mai formanyelv használatán kívül a musical meseszínházi megoldásait is keresi, hogy a gyermekeket minél jobban lekösse a zene szeretetével. Kiemelt feladatként kezeli a gyermek- és ifjúsági korosztály nevelését, valamint elhivatott a környezetvédelem mellett (a Kukamese c. darab tanít a szelektív hulladékgyűjtésre). A gyermekdarabok célja a 4-12 éves korosztály számára az esztétikai, morális, identitásbeli elhelyezkedését a világban segíteni, egyben ellenpontot képez a tömegkultúrával szemben, bízva abban, hogy ennek mentén befogadókká válnak a gyermekek a magasabb kulturális termékek iránt is.


A gyermekelőadások mellett felnőttek számára szintén nívós előadásokat kínál a Fogi-Bulvár. Tíz éve Budapesti Bulvárszínház néven, átörökítve az egykori Révay utcai Vidám Színpad társulatának jó részét, elsősorban vígjátékokat, operetteket visz színre. Kőszínháza nem lévén, előadásaikat vidéki színházak, művelődési házak fogadják be. Főként olyan színművészeket foglalkoztatnak, akik nem köteleződtek el állandó társulathoz és szívesen járják a vidéket, és lépik át a határokat.
Népszerű, ismert művészeket találunk a társulatban, mint
(a felsorolás nem teljes, hiszen közel 80 színművészt foglalkoztat a színház): Beleznay Endre, Benedek Gyula, Benkóczy Zoltán, Borbáth Ottília, Cseke Katinka, Csengeri Attila, Fésűs Nelly, Fodor Zsóka, Fogarassy András, Gregor Bernadett, Fogarassy Bernadett, Harmath Imre, Harsányi Gábor, Jászay László, Pankotay Péter, Nyertes Zsuzsa, Tunyogi Bernadett, Teremi Trixi, Gyurity István, Oszter Alexandra, Sáfár Anikó, Straub Dezsõ, Straub Péter, Szabó Zsuzsa, Várkonyi András, Köllő Babett, Lénárt László. Az alkotók között neves rendezők segítik a színház darabjainak színre kerülését, mint: Straub Dezső, Mikó István, Pozsgai Zsolt, Sas Tamás és Fogarassy András.


A felnőtt darabok főként vígjátékok, komédiák, operettek.
Ebben az évben 27 gyermekdarab és 20 felnőtt színjáték van repertoárjukon. Az elmúlt évtizedben évente általában egy-két mesedarab és egy vagy két felnőtt színdarab bemutatására vállalkozik a társulat. Bemutatóik jórészét a a Városmajori Szabadtéri Színpadon, illetve a gyerekelőadásaikat pedig a Karinthy Színházban mutatták be. Az elmúlt három év statisztikája: 2012-ben 85.000 néző, 235 előadás, 2013-ban 98.387 néző, 301 előadás, 2014-ben 91.756 néző, 270 előadás.
A társulat folyamatosan készül, tervez. Legutóbbi bemutatók, melyek erre az évadra készültek: Árgyélus királyfi és Tündér Ilona c. magyar népmese: Karinthy Színház, Ken Ludwig: Botrány az Operában c. Komédia, melynek a Kaposvári Nyári Játékokon volt a premierje.
A színház rendszeres részvevője különböző fesztiváloknak: Vác, Szeged, Pécs, Balatonszárszó, Kisvárda, stb.
A társulat megújítása érdekében a színház folyamatosan követi a színi pálya iránt érdeklődő fiatalok képzésével foglakozó intézmények munkáját, hogy új arcokat mutasson be a közönségnek, valamint a fiataloknak munkalehetőséget teremtsen.


Évek óta műsorfüzetben - külön gyermek és felnőtt színházi előadásaikat bemutatva - tájékoztat a színház. 2012-ben megújult honlapja: www.fogiszinhaza.hu www.bulvarszinhaz.hu, illetve megjelent az egyik legismertebb közösségi portálon - Facebook (Fogi-Bulvárszínház, Fogi Gyermekszínház, Budapesti Bulvárszínház).
Fogarassy András (49) igazgató 1984-ben a gimnáziumi érettségit követően a Nemzeti Színház Stúdiójában bontogatta szárnyait, majd 1988-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát operett-musical színész szakon. Ezt követően a Népszínházban - Budapesti Kamaraszínházban, majd a Honvéd Együttesben, később a Pécsi Nemzeti Színházban, a szekszárdi Nemzeti Színházban dolgozott. 2000-ben hozta létre magánszínházát.

15 év pár pecben, avagy Jubileumi film Önöknek... hisz 15 évesek vagyunk :)

***

 A balatonszárszói SZÁRSZÓ TV riportja Fogarassy András színházigazgatóval

***

  Botrány Kaposvárott - újabb sikeres premier a Fogi-Bulvárnál

Mikó István rendezésében:

Botrány az operában


A várva várt tenor nem érkezik meg, hiába várják, így azonban nem tudják, lesz-e előadás este az operában. A színházigazgató érdekes ötlettel áll elő, ugyanis mindenképpen főszereplőt kell keresnie. Ken Ludwig darabja igazi komédia, amely a Szentjakabi nyári Esték közönségét is várta csütörtökön este a Budapesti Fogi-Bulvár Színház előadásában.
A tenor azonban csak nem érkezik meg. Így az egész előadás veszélybe kerül. Az operaház igazgatója dühöng, hiszen hatalmas bevételre számít a világhírű művész fellépésének köszönhetően, azonban botrány közeleg az operában. A színházi titkár viszont meghökkentő ötlettel áll elő, főszereplő lenne - meséli a karaktert alakító Beleznay Endre.

Beleznay Endre, színész:
- Ebben a darabban az a lényeg, hogy van egy hőstenor, én a színházi titkár vagyok. S a hős tenorról úgy tudjuk, hogy meghalt és ezért én beugrok helyette Othellot énekelni. Egyrészt én ezeket a szerepeket szeretem a legjobban, ez egy nagyon jól megírt darab, Ken Ludwig írta és ez tényleg egy nagyon erős drámai, dramaturgiával, jól megírt darab. A szövegek is nagyon jók. Hamvai Kornél fordítását használjuk. Nagyon jó. És ebben az a jó, hogy végig van egy feszültség, van egy tétje az egésznek, hogy most sikerülni fog, nem fog sikerülni, van egy nagyon szép szerelmi szálunk.

A Budapesti Fogi-Bulvár Színház már visszatérő fellépője a Szentjakabi Nyári Színházi Estéknek. S mi mással, mint sajátosságukkal: komédiával léptek ezúttal is a közönség elé. Azonban ez nem csupa móka és kacagás, emberi érzések is ott vannak a karakterekben - véli az operaház igazgatóját játszó Straub Dezső.

Straub Dezső, színész:
- Egy darab, aminek humora van, de lelke is van, sokkal jobban megmarad. A vicceket elfelejti az ember idővel, de egy szép alakítást, egy érzelmes, mély dolgot, azt nem.

Egy jó komédia akkor siker, ha adott a bonyodalom és a titkos szerelmi szál, amely ebből az előadásból sem hiányozhat. A Botrány az operában bejárta a világot, Ken Ludwig darabját eddig 16 nyelvre fordították le, és 25 országban mutatták be. 

www.somogytv.hu

***

 Tisztelt Intézményvezető! Kedves Szervező!

 Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a Fogi Színház - budapesti Bulvárszínház repertoárja további előadásokkal gazdagodott.

Jelenleg 26 gyermek, illetve ifjúsági és 19 felnőtt darab van műsoron.

Nyáron volt a premierje Georges Feydeau: Bolha a fülbe című felnőtt vígjátékának

valamint Rejtő Jenő, Piszkos Fred, a kapitány című musicaljét

ősszel mutattuk be Kálmán Imre: Marica grófnő c. operettjét.

További ajánlatunk még:

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép  

Randevú Párizsban  

Négy férfi gatyában

Egy csók és más semmi

Mágnás Miska

A szerelmes nagykövet

Az elvámolt nászéjszaka

Az ördög nem alszik c. vígjátékokat valamint az

Operett gálát

***

A meseelőadásinkat bővítve nagy sikerrel vittük színre Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékát is ebben az évben.

Szíves figyelmükbe ajánljuk még mese előadásaink közül:

Nyakigláb Csupaháj Málészáj

Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal

Az ördög három aranyhajszála

Pán Péter

A kis hableány

A Futrinka utca lakói

Az oroszlánkirály meséje

Vuk

Micimackó

Hófehérke meg a törpék

Dr. Bubó című darabokat

***

 Partnerek vagyunk bevételarányos előadás, kedvezményes bérletes előadássorozat együttműködésében is.

Áraink, ahogy az előző színházi évadban, most sem változnak!

Szívesen elküldjük műsorfüzeteinket postán is, amennyiben azt kérik.

Várjuk jelentkezésüket!

További kellemes színházi élményt kíván a Fogi Színház - budapesti Bulvárszínház társulata nevében:

Fogarassy András

Fogi

Igazgató

 ***

 Országos turnéra indul a Marica grófnő

Bemutatót tartott a Fogi-Bulvárszínház Vácott

Parádés szereposztás, káprázatos jelmezek, kacagtató jelenetek, élő zenekari kíséret. Ez jellemzi a Fogi-Bulvárszínház legújabb bemutatóját, Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét. A premier október 3-án, a váci Dunakanyar Színházban volt.


Marica 3w

 

A fővárosi Fogi-Bulvárszínház az elmúlt négy hónapban három bemutatóval örvendeztette meg a nézőket. Két premierje volt a nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon: Bolha a fülbe és Piszkos Fred, a kapitány címmel.

Legújabb bemutatóját október 3-án Vácott, a Dunakanyar Színházban tartotta. Ezúttal Kálmán Imre ismert és népszerű dallamai csendültek fel a Marica grófnő c. operettben, mint a Szép város Kolozsvár, a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket, vagy a Hej cigány c. dal.

A címszerepben Fogarassy Bernadettet láthattuk, az exbirtokos tiszttartót Csengeri Attila, (illetve Pankotay Péter) alakítja, Dragomir Benkóczy Zoltán, Zsupán Fogarassy András, Liza Teremi Trixi, a cigányasszony szerepében Zalay Lídia, Alfréd, a komornyik pedig Egri László. Az előadás legizgalmasabb perceiben lép a színre Cecília Nagyhercegnő, Fodor Zsóka személyében, illetve Kudelka szerepében Harsányi Gábor, s Lotti nénivel, azaz Borbáth Ottíliával kiegészülve igazán hatásos, kacagtató, operetthez híven happy end lesz a finálé. A darabot pazar díszletek és káprázatos jelmezek teszik igazán gazdaggá.

A Fogi Színház 2000-ben jött létre, a gyermekközönség számára színvonalas, érthető, a szakmai követelményeknek minden téren megfelelő előadások létrehozása céljával.

A színház 14. éve működik, - kőszínháza nem lévén -, országos, valamint határon túli magyar lakta területi hatáskörrel. A felnőttek számára néhány éve budapesti Bulvárszínház néven folytatják a szervezést, átörökítve az egykori Vidám Színpad társulatának jórészét (Straub Dezső, Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Sáfár Anikó, Várkonyi András, Fogarassy András, Fodor Zsóka, Pálos Zsuzsa), elsősorban vígjátékokat, operetteket visznek színre.

Évente 85.000 néző látogatja előadásaikat. Az előző évadban 300 előadást tartottak. A legtávolabbi, legelzártabb, leghátrányosabb helyzetű térségek közösségeiben is állandó a jelenlétük.

A Fogarassy András vezette társulat műsorán 26 gyermek, illetve ifjúsági és 19 felnőtt darab van jelenleg.

Az új 2014-2015. színházi évadban immár három előadással bővült a repertoár.

Legújabb, októberi premierjük, Kálmán Imre: Marica grófnő c. operettje volt, mely országos turnéra indul, a közeljövőben Celldömölkön, Sajószentpéteren lesz látható.

2014. október 5.

*** 

  Julius Brammer és Alfred Grünwald - Kálmán Imre zenéjével

Fordította: Kardos G. György

Marica grófnő

nagyoperett két felvonásban

berni

Török Péter a hatalmas birtokkal hatalmas adósságokat is örökölt, így kénytelen elárvereztetni azt. Az új tulajdonos a gazdag, szép és fiatal Marica grófnő tiszttartónak véli az exbirtokos fiatalembert, aki vállalja is e szerepet, belemegy a játékba; nem sejtve, hogy birtoka után a szíve is Maricáé lesz. Kálmán Imre egyik legsikeresebb és leghíresebb operettje a Marica grófnő. Itt csendül fel a Szép város Kolozsvár, Mondd meg,hogy imádom a pesti nőket, a Hej, cigány és sok más méltán világhírű dallam.

Szereposztás:

Marica grófnő:                                Fogarassy Bernadett

Török Péter:                   Pankotay Péter/Csengeri Attila

Dragomir Móricz:                           Benkóczy Zoltán

Báró Zsupán Kálmán:                    Fogarassy András

Liza:                                                  Teremi Trixi

Lidi a cigányasszony:                    Zalay Lídia

Cecília Nagyhercegnő:                  Fodor Zsóka

Kudelka:                                           Harsányi Gábor

Alfréd:                                              Egri László

Lotti néni:                                         Borbáth Ottília

Zene: Bíró Attila és zenekara

 ***

Csala Zsuzsára emlékeztek kollégái, a nézők Vácon

Örökre elment Gervaise és Schőn Tóni

Csala Zsuzsa színésznő, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész nyolcvan évet élt. Utolsó szerepe Gervaise nagynéni volt Louis Velle: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain c. komédiájában a Fogi Színház-budapesti Bulvárszínházban. A darab tavalyi országos turnéján több ezren láthatták még, júliusban nyolcvanadik születésnapján is ezen darabot követően, a színpadon köszöntötték színésztársai és a nézők egyaránt. Az élet rendezte így: február 22-én, szombaton, halála napján a Váci Dunakanyar Színházban az Egy csók és más semmi című darabban lépett volna fel, így színtársulata, kollégái ezzel az előadással búcsúztak el tőle.

 CsalaZsuzsa

Az utóbbi tíz évben - miután megszűnt a Vidám Színpad - a Fogi Színház-budapesti Bulvárszínházban játszott rendszeresen. A Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain c. komédián kívül, a Tiszta kabaré piszkos jó poénokkal c. kabaréban, Vaszary Gábor: Ki a hunyó?, avagy Bubus c. vígjátékban a Mamát, Bencsik Imre: Kölcsönlakás c. bohózatában Icát, Eisemann Mihály-K. Halász Gyula Fiatalság, bolondság c. zenés vígjátékban Palkó Jozsefint, Halász-Eisemann-Békeffi: Egy csók és más semmi c. zenés vígjátékban Schőn Tónit alakította hatalmas sikerrel. Február 22-én, halála napján éppen ezzel a szereppel lett volna fellépése Vácon.

A nézők - miután aznap hallották a szomorú hírt a híradásokban - fotóval, virágcsokrokkal és mécsesekkel érkeztek az előadásra, hogy így emlékezzenek meg a nagyszerű komikáról.

Hatvan évet töltött a színpadon. tizenhat évesen gimnáziumi színjátszó csoportban kezdte, majd az Állami Déryné Színházhoz, később az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött, majd 1960-tól 2000-ig a Vidám Színpad tagja volt. Amikor megszűnt a színház, egy ideig a Budaörsi Játékszínben, majd a Fogi Színház-budapesti Bulvárszínháznál játszott régi pályatársaival, Sáfár Anikóval, Harsányi Gáborral, Straub Dezsővel, Nyertes Zsuzsával, Várkonyi Andrással, Beleznay Endrével, Fogarassy Andrással.

A Fogi Színház-budapesti Bulvárszínház igazgatója, Fogarassy András úgy véli, mély űrt hagyott maga után a művésznő, nehéz lesz őt pótolni a szerepeiben, de annak mindenképpen örül, hogy szinte az utolsó pillanatig - tavaly októberig 26–áig - játszhatott a társulat vele,így a színházzal élte le a művésznő az utolsó éveit.

A direktor azt is elárulta, hogy Csala Zsuzsa halálának napján, amikor is Az egy csók és más semmi c. operett volt műsoron Vácon, a színészkollégák nehéz szívvel tudták eljátszani a humoros darabot, de a váci intézmény igazgatója, Kiss Domonkos Márk előadás előtti bejelentése, - melyben elhangzott, hogy egy vérbeli komika is azt szeretné, ha ma is vidámak lennének és  jól szórakoznának a nézők - talán így emlékeztek rá a legnemesebben az élet által rendezett zenés vígjátékban.

Fogi Színház-Budapesti Bulvárszínház - sajtó

Budapest, 2014. február 23.